Recomanacions per a l’estalvi i eficiència energètica en un restaurant

El consum d’energia és molt important per al normal funcionament de qualsevol negoci i sobretot el d’un restaurant o qualsevol altre negoci d’hostaleria.

La factura del gas, la llum o l’aigua ens pot suposar un alt cost de tenir en compte per a l’economia del nostre negoci i per això es recomana tenir en compte alguns conceptes per millorar la seva eficiència energètica i reduir el cost de les nostres factures a més de contribuir a millorar el medi ambient.

En aquest article et recomanarem alguns aspectes a tenir en compte per millorar la rendibilitat del teu negoci i alhora, estalviar energia.

Il·luminació

La il·luminació, així com els aparells elèctrics, ens suposen un consum d’energia important. És important aprofitar al màxim la llum durant el dia mantenint obertes cortines, persianes, claraboies i llocs on pugui entrar la llum natural. Pintar les parets en colors clars també ens pot ajudar a mantenir un espai més lluminós.

Comptar amb bombetes led i llums intel·ligents amb sensors i de baix consum, faran que l’estalvi en energia es noti a final de mes.

Equips d’alta eficiència energètica

Comptar amb equips d’una tecnologia més avançada ens pot ajudar a estalviar en aigua, electricitat i gas. Comptar amb equips obsolets i antiquats, pot suposar comptar amb consums molt elevats d’energia i recursos. És recomanable invertir en equips més avançats i actuals per millorar la nostra rendibilitat en energia i millores en el nostre servei.

És important desconnectar els aparells elèctrics que no s’utilitzin, fins i tot els que estan en mode stand by, ja que fins i tot en aquest estat, hi ha aparells que també consumeixen energia.

Instal·lacions elèctriques

Assegurar-se que la nostra instal·lació elèctrica estigui en bones condicions i actualitzada també ens farà estalviar en el consum d’electricitat. Ja que una instal·lació que no es trobi en un estat òptim, consumirà molta més energia.

Climatització

Tenir correctament regulat el termòstat dels aparells d’aire condicionat i calefacció és important per no consumir energia de més. També haurem d’aprofitar en reduir aquesta despesa i augmentar o disminuir el termòstat segons les condicions climàtiques de cada època de l’any o hores del dia.

També és recomanable comptar amb una climatització per zones. D’aquesta manera podrem regular cada estància i només consumir energia allà on es necessiti.