Recomanacions per elaborar un cafè de qualitat

El cafè és un dels productes més consumits en el dia a dia d’una gran part de la població. Elaborar un cafè de qualitat és molt important per a qualsevol tipus de negoci que pot fer-nos tenir una clientela fidel i destacar sobre la nostra competència ja sigui una cafeteria, restaurant, fleca o similars.

És un producte molt rendible per al sector de l’hostaleria, ja que la seva matèria prima i la seva maquinària no té un cost elevat i és amortitzada ràpidament.

En aquest article volem donar-te alguns consells que segurament t’ajudaran a realitzar un cafè amb una aroma, textura i sabor que farà que el teu local tota una referència per als amants del bon cafè i que rendibilitzarà molt l’activitat del teu local.

Hem de tenir en compte que per realitzar un cafè de qualitat, hem de disposar de maquinària especialitzada com una cafetera i molinet professional, matèria prima de qualitat i personal qualificat.

Matèria prima. Disposar d’una bona matèria prima de qualitat farà que el nostre cafè tingui un gran sabor. No compris el cafè ja mòlt, ja que el seu sabor i aroma no seran els mateixos que si el compres en gra i el mols amb un molinet professional.

L’aigua i la llet també són importants, no utilitzis aigua d’aixeta i dóna feina sempre aigua mineral de qualitat. Pel que fa a la llet, assegura’t que sigui llet de bona qualitat i no sempre la més econòmica del mercat.

Prova sempre diferents productes i comprova quin és el preferit dels teus clients.

Personal qualificat. Per molt bons ingredients que tinguis, no serà igual un cafè preparat per mans expertes que un per algú sense cap experiència.

Assegura’t que el teu personal està ben qualificat i sobretot que coneixen en profunditat els ingredients, la maquinària i com realitzar un bon cafè.

Dedicar temps a formar al teu personal és una inversió molt rendible per al teu negoci.

Maquinària professional. Disposar d’una maquinària professional de bona qualitat és primordial per a qualsevol negoci d’hostaleria, sobretot si volem elaborar un bon cafè.

A més d’estalviar-nos molta feina, una màquina professional també ens fa reduir el temps d’elaboració i amortitzar molt més la nostra inversió en comparació amb una màquina menys especialitzada, com les petites cafeteres a modalitat de càpsules. Aquest tipus de cafeteres poden ser més accessibles per a la seva compra, però a la llarga, poden resultar molt més cares causa de l’elevat preu de la seva matèria prima.