Trucs i consells per netejar correctament una cuina industrial

Com en qualsevol negoci on es treballi amb aliments, la neteja és un factor crucial, necessari i que en moltes ocasions, no es veu a simple vista a ulls dels clients.

Qins productes utilitzar, cada quant, com fer-ho o durant quant de temps, són preguntes que en moltes ocasions ens fan els nostres clients.
Primerament, us explicarem, la formes d’eliminar el greix dels mobles i electrodomèstics de la nostra cuina industrial. Forns, taules, planxes, campanes, focs … tots els elements de la cuina solen omplir-se de greix a mesura que anem cuinant, per això és convenient netejar-los de forma constant i evitar que el greix no s’acumuli durant molt de temps, ja que després és més difícil d’eliminar i haurem d’invertir més temps i diners en això.

Quins productes convé utilitzar?

Normalment utilitzarem productes de neteja dissenyats per a la neteja de mobles de cuina o denominats treu-greixos industrials. Utilitzar un altre tipus de productes no dissenyats per a tal fi, podria danyar el nostre mobiliari i no netejar correctament restes de brutícia o bacteris que després podrien acabar en els plats dels nostres comensals. Convé revisar i llegir correctament les indicacions de cada fabricant.

Procurarem utilitzar baietes suaus de cotó a la neteja dels mobles, assegurant-nos que no danyin l’acabat dels nostres electrodomèstics o mobles de cuina i utilitzar només rasquetes i altres elements més agressius en el cas de la neteja de restes de menjar o brutícia incrustada en planxes i fogons amb cura de no ratllar la seva adherència i acabat.

Un cop tot net, podem utilitzar una capa fina d’oli perquè els nostres mobles d’acer inoxidable no s’oxidin en el cas que el nostre negoci vagi a romandre durant molt de temps inactiu, com per exemple en èpoques de vacances o quan es trobi tancat per llargs períodes.