Quina planxa de cuina necessito al meu negoci?

A l’hora d’escollir una planxa per la cuina del nostre negoci, ja sigui un restaurant o bar, hem de tenir en compte l’ús que en farem, el tipus d’aliments que cuinarem i sobretot, el temps d’ús.

Un altre aspecte d’important rellevància serà la mida de la nostra planxa per poder-la aprofitar de forma correcta. Una planxa massa gran pot ocupar-nos molt d’espai al nostre local i consumir més electricitat que una planxa més petita, i una planxa petita pot resultar insuficient per cuinar mots plats a la vegada en cas de necessitar-ho.

Una vegada sapiguem la mida i ho tinguem decidit, hem de conèixer els tipus de planxes que existeixen al mercat.

Per una banda tenim les planxes de gas, i les planxes elèctriques.

Les planxes de gas tenen l’avantatge de tenir potència suficient amb un consum més baix que les elèctriques, però per altra banda, hem de tenir en compte que no son planxes portàtils i la seva instal·lació serà més complicada. Es primordial comptar amb el servei d’una empresa especialitzada en la seva instal·lació i posada en marxa.

Les planxes elèctriques tenen l’avantatge de poder-les transportar fàcilment i no necessiten una instal·lació especialitzada, ja que solen funcionar amb una instal·lació elèctrica monofàsica.

Segons les nostres necessitats, podem escollir entre una o altre planxa, però, a més a més, també haurem de revisar els seus materials de fabricació.

Podem trobar tan planxes de gas com elèctriques fabricades amb acer laminat, acer rectificat, acer dur cromat o crom dur, acer laminat esmaltat, acer inoxidable i acer pavonat.

Cada material té unes avantatges e inconvenients com la duresa dels materials, el preu o la seva durabilitat. Haurem d’escollir sempre segons les nostres necessitats, temps d’ús i tenint en compte el nostre tipus de negoci i els plats que cuinarem.

Com a recomanació, una bona planxa es una inversió que també pot ser a llarg termini si es el que busquem. Els nostres clients notaran la diferencia en fer servir una planxa de qualitat com una que no ho es ja que la qualitat dels plats poden variar de forma considerable.