Quina és la potència elèctrica adequada per al meu negoci?

El servei elèctric al nostre negoci és bàsic per al seu funcionament, encara que el seu cost, majorment si utilitzem molts elements que ho necessitin com: forns, extractors de fum, aire condicionat, bomba de calor, eines elèctriques … Aquest consum pot arribar a ser molt elevat i amb això el seu cost també pot arribar a ser-ho.

De mitjana, en qualsevol negoci petit, el cost de l’electricitat sol ser d’aproximadament 3000 euros anuals, tot i que sempre dependrà de la seva activitat.

Moltes són les empreses interessades a intentar reduir al màxim el cost elèctric, a més de per l’estalvi econòmic, també per aconseguir un consum més eficient, encara que amb això, convé avaluar i comprovar la nostra potència contractada i que aquesta compleixi les necessitats del nostre negoci per no “quedar-nos curts”, i amb això poguéssim tenir talls de llum en plena feina.

El pas principal és conèixer quina és la potència que tenim contractada per saber si hem de augmentar-la o reduir-la segons el nostre consum. Per a això, només n’hi haurà prou mirar la nostra factura de la llum on vindrà reflectit aquesta dada.
El segon pas serà saber quina és la potència que necessitem contractar. Per conèixer aquesta dada haurem de sumar la potència de tots els electrodomèstics i aparells elèctrics que tinguem en el nostre negoci. Un cop tinguem aquesta dada, haurem de multiplicar per 0,2 o 0,3 segons la utilització dels nostres aparells elèctrics, sent la 0,3 els que més ús requereixen. El resultat d’aquesta operació ens donarà el resultat de la potència necessària que es requereix contractar, sent sempre aconsellable contractar una potència lleugerament superior a la utilitzada per evitar talls de subministrament en ple rendiment. El servei elèctric al nostre negoci és bàsic per al seu funcionament, encara que el seu cost, majorment si utilitzem molts elements que ho necessitin com: forns, extractors de fum, aire condicionat, bomba de calor, eines elèctriques … Aquest consum pot arribar a ser molt elevat i amb això el seu cost també pot arribar a ser-ho.

Amb aquests senzills consells, ens evitarem pagar quantitats altes d’electricitat i al mateix temps, utilitzar la potència correcta per al bon funcionament de tots els nostres equips.